Mis je de chips ‘s avonds op de bank? Probeer dan eens deze zoete aardappelchips. Super makkelijk & lekker. Een portie van 90 gram bevat 85 kcal. Dus een verantwoord tussendoortje voor de lekkere trek. Naast zoete aardappel zou je het ook eens kunnen proberen te maken met bieten, courgette of boerenkool.

Zoete aardappelchips

  • 1 stuks zoete aardappel
  • naar smaak zeezout
  • naar smaak paprikapoeder
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de zoete aardappel en snijd hem in dunne schijfjes. (ongeveer 1,5mm)
  2. Leg deze schijfjes op een ovenplaat met bakpapier en sprenkel er wat zout naar smaak overheen. ze mogen elkaar best aanraken maar niet overlappen.
  3. Bak de chips 8 minuten op 180 graden. Haal het hierna uit de oven en zet de oven op 135 graden.
  4. Draai alle chips een keer om en roteer de bakplaat, hierna kun je hem weer meteen in de oven zetten.
  5. Het mag 30 minuten in de oven op 135 graden, blijf de plaat in de oven wel om de 10 minuten draaien. Meestal bakt de oven achterin harder dan voorin. Hiermee voorkom je dus dat de helft veel krokanter wordt.
  6. Voor dat ze er voor de laatste keer in gaan bestrooi je ze met paprikapoeder (of andere kruiden naar smaak).
  7. Check na 30 minuten of de chips krokant genoeg is. Als dit niet het geval is plaats het dan nog eens 5 minuten in de oven, zolang tot het krokant genoeg is. Hierbij wil ik vermelden dat niet iedere oven precies hetzelfde werkt, dus je moet het een beetje uitproberen.