Geen idee wat je aan moet met die zoete aardappel? Hier een heerlijk verantwoord hoofdgerecht waarin de smaak van zoete aardappel helemaal tot zijn recht komt.

Zoete aardappel – Zalm

  • 300 gram verse spinazie
  • 6 stuks tomaten
  • 400 gram zoete aardappel
  • 4 stuks wilde zalm
  • 4 handjes hazelnoten
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 3 el honing
  • 2 el mosterd
  • P/Z (naar smaak)
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de zoete aardappel in gelijke blokjes van ongeveer 1cm bij 1 cm. Maak de teentjes knoflook schoon. Neem een ovenschaal en verdeel de zoete aardappel blokjes hierin met de teentjes knoflook en een beetje olijfolie. Meng goed door. Zet dit voor 20-30 minuutjes in de oven. Na 10 minuten mag je de teentjes knoflook eruit halen en het geheel even omscheppen.
  2. Met de (gepofte) teentjes knoflook maak je de “dressing”. Hak de hazelnoten fijn, snijd de teentjes knoflook fijn. Doe dit in een kommetje en voeg daarbij de honing olijfolie en mosterd toe. Breng eventueel op smaak met P/Z.
  3. Verdeel de spinazie over de borden. Snijd de tomaten in plakjes en verdeel deze over de spinazie. Bak de stukjes zalm mooi gaar in de pan 5-10 minuten.
  4. Verdeel de zoete aardappel over de borden met spinazie en tomaat, en leg hier het stukje zalm bovenop. Doe daar de stevige dressing bovenop.
    Heerlijk! Smakelijk 🙂