Sinterklaas is weer in het land! Om toch gezellig mee te kunnen doen met de rest heb ik hier een heerlijke speculaascake staan. Zo hoef  je niet jaloers te zijn op iedereen die aan de pepernoten zit!

Speculaascake

Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 1 cake

Ingrediënten

  • 200 gram volkoren-speltmeel
  • 60 gram honing
  • 100 ml kokosolie
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el speculaaspoeder
  • 100 ml ongezoete amandelmelk
  • 15 stuks dadels zonder pit
  • 2 handjes hazelnoten
  • 2 stuks eieren

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Week de dadels even in wat lauw water.
  2. Smelt de kokosolie een paar seconden in de magnetron.
  3. Hak de dadels fijn met een mes of in de keukenmachine (mits die sterk genoeg is).
  4. Voeg vervolgens alle ingrediënten in een kom. Zorg dat het een plakkerig, dik mengsel wordt. Laat een paar hazelnoten over.
  5. Schep dit mengsel in een met bakpapier geklede cakevorm. Druk de overige hazelnoten bovenop het mengsel.
  6. Zet de cake in de oven en bak hem in ongeveer 45 minuten gaar. (Wanneer je er een sateprikker inprikt en hij er schoon uitkomt, de tijd kan per oven en cakevorm veranderen dus let goed op!) Eet smakelijk 🙂