Notenbrood, een verantwoord en voedzaam tussendoortje. Een keer wat anders dan een stuk fruit of een portie snoeptomaatjes. Erg makkelijk te bereiden. Daarnaast kun je plakjes notenbrood gewoon invriezen, zodat je er een tijdje mee vooruit kan. Het duurt ongeveer een half uur voordat ze ontdooit zijn.

Notenbrood

  • 400 gram studentenhaver
  • 200 gram volkorenmeel
  • 6 stuks eieren
  • 2 stuks bananen (middelgroot)
  • 6 stuks dadels
  • 1 tl kaneel (eventueel meer na eigen smaak)
  • 1 el kokosolie
  • 1 handje bloem
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Hak het studentenhaver en de dadels in stukjes. Het hoeft niet heel fijn, het is ook lekker als de stukjes wat grover zijn.
  3. Snijd de bananen in stukjes en doe deze samen met de 6 eieren in een kom. Maak dit met de staafmixer tot een gladde massa.
  4. Voeg hier het studentenhaver en de dadels aan toe. Meng dit met een lepel goed door, zodat het een stevige massa wordt en alles mooi verdeeld is.
  5. Vet de cakevorm in met wat kokosolie, en strooi hier wat bloem overheen.
    Zo is de kans klein dat de cake blijft hangen. Doe de gehele massa in de cakevorm.
  6. Plaats het notenbrood voor 50 minuten in de oven. Het is verstandig om de eerste 25 minuten wat bakpapier over de cake heen te leggen. Zo voorkom je dat de bovenkant te donker wordt.
    Smakelijk!