Kip Shoarma.

De gezondere variant van een witte pita met shoarma van varkensvlees. Dus veel groentes, shoarma van kip, zelf gemarineerd. Daarbij 2 overheerlijke pita's van O Mundo, multigranen met zaden. Optioneel nog een zelf gemaakt knoflooksausje erbij!
- 200-300 gram kipfilet
- 1 eetlepel shoarmakruiden
- 1 hele paprika (geel, rood of groen)
- 1 ui
- 250 gram champignons
- 50 gram gemengde sla (naar keuze)
- 8 radijsjes
- 1/2 komkommer
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 pitabroodjes (volkoren/meergranen)
Begin met de kip. Snijd deze in blokjes of reepjes van ongeveer 1 cm breed. Doe in een kommetje, giet er een beetje olijfolie bij en voeg hier de shoarmakruiden aan toe. Zet dit voor 15 minuutjes in de koelkast.
Snijd de ui en paprika in blokjes, de champignons in partjes.
Maak alvast de salade klaar door wat radijs en komkommer fijn te snijden. Doe dit samen met de gemengde sla in een kom. Voeg hier een eetlepel sesamolie aan toe.