Gepofte zoete aardappel met tomatenvulling

Goed vullende vegetarische avondmaaltijd

  • 2 zoete aardappels (middelgroot)
  • 150 gram hüttenkäse
  • 1 tomaat
  • 1 avocado
  • 2 stengel bosui
  • 1 zakje rucola
  • peper/zout
  • olijfolie
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappelen en prik er met een vork gaatjes in. Smeer ze hierna in met olijfolie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

  2. Plaats de zoete aardappelen 40 tot 45 minuten in de oven. Kijk tussentijds of de zoete aardappelen gaar zijn. De garingstijd is afhankelijk van het formaat.

  3. Maak een mix van de hüttenkäse, tomaat, avocado en bosui. Breng dit op smaak met peper en zout. Garneer eventueel met verse kruiden zoals tuinkers of bieslook.

  4. Als de zoete aardappelen klaar zijn snijdt je er in de bovenkant een snee in. Trek ze een beetje uit elkaar en vul ze met het eerder gemaakte mengsel (hüttenkäse, tomaat, avocado en bosui).

  5. Serveer met rucola!