Courgetti – Zalm

Heerlijke koolhydraatarme avondmaaltijd!
- 1 courgette (groot (anders 2 kleine) )
- 1 bakje creme fraîche / haverfraîche (haver indien lactosevrij)
- 250 gram cherrytomaten
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 2 stuks verse zalm filet (voorkeur op de huid)
- olijfolie (scheut)
- peper, zout & italiaanse kruiden (naar smaak )
Haal de courgette door een spirelli, zodat je mooie slierten krijgt, zet apart.
Snipper de ui, snijd de knoflook in kleine stukjes. Fruit dit in wat olijfolie.
Snijd de cherrytomaten in halfjes en voeg toe aan de ui/knoflook. Bak een paar minuutjes mee.
Voeg nu de crème fraîche toe, en laat dit geheel even pruttelen.
Bak de zalm ondertussen in wat olie op de huid, bak hem ook heel kort op de andere kanten, maar daarna weer op de huid. Hoe lang? Dit is per stuk verschillend, ligt aan de dikte. Ik houd er niet van als het helemaal doorbakken is, dus meestal 5-10 minuten.
Voeg de courgette toe aan het crème fraîche prutje en laat dit een paar minuutjes op staan! Breng op smaak met peper, zout & Italiaanse kruiden!
Serveer de zalm op de courgetti. Smakelijk 🙂