Bloemkoolrijst met pittige kip

Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2

Ingrediënten

  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 300 gram kipfilet of kipdijbeenfilet
  • 1 eetlepel tomaten ketchup
  • 1 blikje tomatenpuree klein
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 of 2 theelepels sambal maar net hoe pittig je het wil hebben
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1/2 komkommer
  • 1 stengel bosui
  • gefrituurde uitjes optioneel

Instructies

  1. Ui en knoflook snipperen, en even fruiten in wat olijfolie. Daarna kip in stukjes erbij en aan alle kanten aanbakken. Zodat het net gaar is!Dan de tomatenketchup, tomatenpuree, pindakaas, sambal en sojasaus erbij.

  2. 5-10 Minuten pruttelen tot het is ingedikt. Bloemkoolrijst apart een paar minuten bakken in wat olie.Dan samen met gesneden komkommer, bosui etc serveren! 

    Smakelijk😋