Bloemkoolrijst met pittige kip

  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 300 gram kipfilet of kipdijbeenfilet
  • 1 eetlepel tomaten ketchup
  • 1 blikje tomatenpuree (klein)
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 of 2 theelepels sambal (maar net hoe pittig je het wil hebben)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1/2 komkommer
  • 1 stengel bosui
  • gefrituurde uitjes (optioneel)
  1. Ui en knoflook snipperen, en even fruiten in wat olijfolie. Daarna kip in stukjes erbij en aan alle kanten aanbakken. Zodat het net gaar is!Dan de tomatenketchup, tomatenpuree, pindakaas, sambal en sojasaus erbij.

  2. 5-10 Minuten pruttelen tot het is ingedikt. Bloemkoolrijst apart een paar minuten bakken in wat olie.Dan samen met gesneden komkommer, bosui etc serveren! 

    Smakelijk😋