Zin in een lekker zoet toetje dat wèl goed voor je is? Zie hier het recept voor een heerlijk fris dessert. Ben je wel bewust van het feit dat dit dessert de gehele aanbevolen hoeveelheid fruit van een dag bevat.
Banaan-frambozenijs
- 1,5 stuks bevroren banaan (middelgroot)
- 75 gram bevroren frambozen
- 150 ml magere melk
- Zorg dat je minimaal 5 uur voordat je dit ijs wil gaan maken stukjes banaan invriest en dat je bevroren frambozen hebt.
- Doe de bevroren stukjes banaan en frambozen in een blender. Voeg hier 150 ml magere melk aan toe. Zorg dat de banaan en frambozen een klein beetje ontdooien in de melk.
- Na 5-10 minuten check je of het zacht genoeg is om de blender aan te zetten. Dit zul je zelf wel merken. Wanneer dit zo is kun je alles mengen tot een gladde ijsmassa. Mocht het zo zijn dat de blender/staafmixer er veel moeite mee heeft het te mengen, voeg er dan nog een half glaasje warm water aan toe. Dit is alles wat je hoeft te doen.
Smakelijk!