Asperge-Zalm Salade.

Een smaakvolle, frisse en volwaardige maaltijd! Snel te maken, veel variatie mogelijk.

 • 2 eieren
 • 750 gram asperges (geschild)
 • 150 gram gerookte zalm
 • 100 gram gemengde sla
 • 2 stengels bosui
 • 1/2 komkommer
 • 1 snee volkorenbrood
 • 1 eetlepel mosterd
 • 1 eetlepel mayonaise
 • 1 flinke scheut olijfolie (extra vierge)
 • peper/zout (naar smaak)
 • 30 gram Parmezaanse kaas (optioneel)
 1. Begin met het maken van de croutons, snijd een volkoren boterham in blokjes. Pak een koekenpan en bak ze in een scheut olijfolie goudbruin. Voeg peper en zout toe naar smaak.

  Indien nodig schil je asperges en verwijder het houtachtige einde. Kook ze in een pan met ruim voldoende water beetgaar in 5-10 minuten gaar (ligt nogal aan de dikte van de asperge). 

  Ondertussen ga je de eitjes pocheren. Pak een kommetje groot genoeg voor een eitje. Leg hierin een een stuk vershoudfolie -> groot genoeg om het ei in op te vangen en uit eindelijk dicht te knopen. Smeer op het vershoudfolie zachtjes een beetje olijfolie (zonder dat er een gaatje in komt). Doe het eitje erin, draai hem dicht en maak er een knoop in. Doe dit ook bij het andere eitje en leg ze voor 5/6 minuten in een pannetje met kokend water. Zorg ervoor dat het water niet overdreven hard gaat koken. 

  Snijd de komkommer en bosui in dunne schijfjes. 

  Maak de dressing: neem 1 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel mosterd en een flinke scheut olijfolie. Mix dit goed door elkaar. Wil je het iets dunner hebben? Voeg dan nog wat olijfolie toe. Breng uiteindelijk op smaak met peper en zout. Vind je het iets te pittig? Voeg dan een beetje honing toe om het wat te nuanceren. 

  Pak een groot bord, verspreid de salade over je bord. Hierna de schijfjes komkommer. Verdeel de asperges netjes over het bord. Hierna volgen de bosuitjes, croutons, gerookte zalm, gepocheerd eitje en eventueel een beetje Parmezaanse kaas. Verdeel als allerlaatst de dressing over het gerecht. 

  Smakelijk!

 2. Indien nodig schil je asperges en verwijder het houtachtige einde. Kook ze in een pan met ruim voldoende water beetgaar in 5-10 minuten gaar (ligt nogal aan de dikte van de asperge). 

 3. Ondertussen ga je de eitjes pocheren. Pak een kommetje groot genoeg voor een eitje. Leg hierin een een stuk vershoudfolie -> groot genoeg om het ei in op te vangen en uit eindelijk dicht te knopen. Smeer op het vershoudfolie zachtjes een beetje olijfolie (zonder dat er een gaatje in komt). Doe het eitje erin, draai hem dicht en maak er een knoop in. Doe dit ook bij het andere eitje en leg ze voor 5/6 minuten in een pannetje met kokend water. Zorg ervoor dat het water niet overdreven hard gaat koken.  4. Snijd de komkommer en bosui in dunne schijfjes. 

 5. Maak de dressing: neem 1 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel mosterd en een flinke scheut olijfolie. Mix dit goed door elkaar. Wil je het iets dunner hebben? Voeg dan nog wat olijfolie toe. Breng uiteindelijk op smaak met peper en zout. Vind je het iets te pittig? Voeg dan een beetje honing toe om het wat te nuanceren. 

 6. Pak een groot bord, verspreid de salade over je bord. Hierna de schijfjes komkommer. Verdeel de asperges netjes over het bord. Hierna volgen de bosuitjes, croutons, gerookte zalm, gepocheerd eitje en eventueel een beetje Parmezaanse kaas. Verdeel als allerlaatst de dressing over het gerecht. 

  Smakelijk!