Over Fabiënne

Orthomoleculair therapeute

 

Hi! Wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.

Ik zal me even voorstellen:

Mijn naam is Fabiënne Verberne, gewichtsconsulente en orthomoleculair therapeut. Van jongs af aan ben ik al helemaal weg van voeding, zowel gezond als ongezond ;-). Zo maak je mij heel blij met een heerlijke smoothiebowl of vers gekookte avondmaaltijd bomvol groente. Maar kan ik ook intens genieten van een lekker wijntje met buitenlandse kaasjes & chips.

Sinds 2015 ben ik werkzaam als gewichtsconsulente, waarbij ik vele mensen succesvol naar een gezond gewicht heb mogen helpen. Toch bleek het niet altijd even makkelijk te zijn, zo zag ik bijvoorbeeld dat veel mensen die overgewicht hadden toch ondervoed waren. Gewichtstoename kan namelijk ook een lichamelijke oorzaak hebben. Ik was er al snel aan uit dat ik hier meer over wilde weten en heb daarom de volgende opleidingen gedaan:

  • Medische basiskennis pro
  • Orthomoleculaire therapie (Natura Foundation)

Nadat ik deze opleidingen met succes heb afgerond, heb ik mijn manier van werken compleet veranderd. Logisch want de opleiding orthomoleculaire therapie heeft mij hele andere inzichten gegeven. Vooral de evolutionaire gezondheidsleer heeft mij enorm aan het denken gezet. Wie zijn wij als mens, en hoe zitten wij in elkaar? Wat aten wij duizenden jaren geleden? Hoe kwamen wij aan ons eten? De verschillen tussen toen en nu zijn gigantisch. Onder andere deze kennis zet ik in om mensen te laten begrijpen waarom bepaalde voeding niet gezond voor ons is!

Wat bij orthomoleculaire therapie centraal staat is het zoeken naar een oorzaak i.p.v. symptoombestrijding. Kijken naar de hele film, niet enkel de foto bekijken. Dus probeer ik indien mogelijk, voeding in te zetten als medicijn. Hierbij streef ik ernaar om mijn klant de juiste hoeveelheden voedingsstoffen binnen te laten krijgen. En wordt er indien nodig ook gebruik gemaakt van voedingssupplementen.

Mijn advies is om niet te diëten. We gaan samen zoeken naar een eetpatroon dat bij jou past, wat voor jou een nieuwe manier van leven kan worden. We creëren nieuwe positieve gewoontes! Niet iets wat je een aantal maanden doet, maar een blijvende verandering.

Hierbij ben ik sinds oktober 2020 ben ik gestart met het geven van Powerwalking lessen. Dit is lopen in stevig tempo, met daarbij spierversterkende oefeningen. Geschikt voor jong en oud!

Ik ben ervan overtuigd dat alleen voeding niet voldoende is, en dat het ontzettend belangrijk is dat wij meer in beweging komen.

Lekker buiten in de natuur, is ook een fijne manier om je hoofd leeg te maken. Voor mijn klanten is het nu dus mogelijk om en bezig te zijn met gezonde voeding en met beweging. Voor mijzelf is dit ook een hele mooie afwisseling met de 1 op 1 gesprekken die veelal zittend en binnen plaatsvinden.

Mijn praktijkruimte is gevestigd aan de Kortestraat 3 in Asten.