Januari 2017 was ik het helemaal zat. Ik klaagde te vaak dat ik me te dik vond. Er hoefde niet megaveel af, maar ik wilde me gewoon prettiger voelen. Ik probeerde zelf wel om af te vallen, maar dat ging me vaak niet snel genoeg en het ging gepaard met dingen weglaten en vervolgens heel erg missen én dan ook nog eens flinke honger hebben. Dus ik maakte een afspraak bij Fabienne.

Voor mijn intake moest ik doorgeven wat ik zoal at op een dag. Tijdens mijn eerste afspraak gaf ze meteen aan dat ik te weinig at en ook te weinig gevarieerd. Ze stelde een weekplan voor me op en keek samen met mij waar ik ook kon variëren. Ook bespraken we hoe ik de geniet-momenten kon inplannen, zodat het vol te houden was en bij mij paste. Een drankje op z’n tijd of iets van chips wilde ik toch zeker nog kunnen nemen.

In het begin kwam ik om de 2 weken bij Fabienne en ging het erg goed. We keken waar ik tegenaan liep en waar ik behoefte aan had. Zo kreeg ik weer een nieuw weekplan of recepten. Ik vond het erg fijn dat ze geen dwingende diëtiste is. Je moet het echt zelf doen en zij geeft je de tips om het goed te doen en vol te houden. Voor mij was het wegen ook een stok achter de deur, waardoor ik het deze keer wel goed volhield en het ook gemakkelijker vond om bepaalde dingen te laten/ te minderen. Naar verloop van tijd kreeg ik het vertrouwen om minder vaak langs te komen en bleef ik afvallen.

Het fijne aan de begeleiding van Fabienne was dat ze echt luistert naar waar ik tegenaan liep en wat ik wilde. Ze gaf recepten, keek hoe ik verder kon als het even stagneerde en gaf inzicht hoe mijn lichaam werkt en wat voor mij werkt.

Soms kan ik nog steeds klagen dat ik me te dik vind, maar ik ben tevreden met het resultaat en weet na een vakantie met flink wat lekkers weer makkelijker de draad op te pakken.

Fabienne, bedankt voor jouw ondersteuning. Ik heb er veel aan gehad!